Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Infokeskus

YOU WANT TO KNOW MORE?

 

1. Cybertronialaiset. Keitä he ovat?

1.1. Autobotit

1.2. Decepticonit

1.3. Neutraalit

2. Cybertron. Mikä se on?

3. Termistö. Mitä sanoja on hyvä tietää?

4. Ruoka. Mitä he syövät tai juovat?

5. Historia. Miten tähän päädyttiin?​

6. Maa ja ihmiset. Uusi koti.

1. CYBERTRONIALAISET

"Olemme autonomisia robottiorganismeja planeetta Cybertronilta", kertoo kenties melko paljon - tai hyvin vähän - mitä cybertronialaiset, "transformerit" ovat. He ovat siis planeetalta, jonka kaikki elämä on mekaanista. Heidän kehonsa ovat hyvin kovasta metallista, jolla on kyky kasvaa sen mukaan, kun he itsekin kasvavat "aikuiseksi". He eivät kuitenkaan lisäänny kuin ihmiset, eikä heillä ole orgaanisille elämänmuodoille tyypillisiä sukupuolia (vaikka voivatkin omata tietynlaisia kehonpiirteitä). Heillä on kipinä, joka on cybertronialaisen sielu ja on lähinnä sydäntä. Heidän sisällään taas virtaa energonia veren tavoin. 

Heidän yleiskielensä kuulostaa ihmisen korvaan klikkauksilta, surinalta ja ajoittaisilta piippauksilta, mutta he voivat oppia uusia kieliä alle minuutissa - tai he pikemminkin lataavat ne, sillä niiden opiskelu voisi viedä turhaa aikaa.

Boteilla, älyllisillä Cybertronialaisilla, on kyky muuntautua toiseen muotoon, kuten esimerkiksi autoksi, lentokoneeksi, helikopteriksi tai vaikkapa joksikin eläimeksi. On myös harvoja tapauksia, jolloin jollakulla on kaksi (2) alt-muotoa.

 

Kaikki eivät ole kuitenkaan samanlaisia, joko muuten ulkonäöllisesti tai alt-muodoltaan. Esimerkkeinä ovat mm.

Praxianit, jotka ovat muuten tavallisia botteja, mutta he omaavat ovisiivet. Nämä ovisiivet ovat herkkiä, ja aistivat mm. ääniaaltoja, auttavat tasapainoilussa ja esittävät tunteita erilaisin liikkein, jos niitä ei osaa kontrolloida. Joskus kaikki informaatio, jonka praxianit saavat ovisiipiensä kautta, voi olla jopa liikaa, mutta usein siitä on paljonkin hyötyä. He ovat harvemmin keskikokoista suurempia tai pienempiä. 

Seekerit ovat botteja, jotka muuntautuvat hävittäjälentokoneeksi. Heidän ruumiinrakenne on kevyt, ja heillä on lähes poikkeuksetta suurehkot, herkät siivet selässä praxianeiden tavoin. Siivet liikkuvat hieman tunteiden ja mielentilan mukaan. He ovat usein hyvin sosiaalisia muiden seekereiden kanssa.

Dinobotit ovat joksikin dinosaurukseksi muuntautuvia botteja. Usein he ovat isokokoisia ja jopa aggressiivisia, mutta harvoin Decepticoneja. Osa heistä kykenee syöksemään tulta. 

Predaconit olivat sukupuuttoon jo kuollut, mutta jossain vaiheessa sotaa eloon uudelleen herätetty bottien alalaji, joka muuntautuu lohikäärmeeksi. Ne ovat hyvin usein massiivisia ja kykenevät tuottamaan suurta vahinkoa tulta syöksemällä. He ovat usein Decepticoneja tai neutraaleja.

Insecticonit ovat botteja, mutteivät kovin älykkäitä sellaisia. Niillä on oma kielensä, jota muut cybertronialaiset eivät ymmärrä, eivätkä ne yleensä opettele tai opi uusia kieliä. Insecticonit ovat keskikokoisia ja ne muuntautuvat aina joksikin ötökäksi - useimmiten auton kokoiseksi metalliseksi koppakuoriaiseksi. 

Dinobotit ja predaconit eivät kykene skannaamaan uutta muotoa joksi muuntautua, ja heillä on harvoin kyky muuttaa raajojaan aseiksi - osittain ehkä myös siksi, että molemmat ovat "muinaisia" lajeja, eivätkä yhtä kehittyneitä kuin nykypäivän cybertronialaiset - ja osittain myös siksi, että he ovat jo niin voimakkaita toisissa muodoissaan, etteivät tarvitse aseita. 

JOSKUS boteilla ei ole kuitenkaan edes ihmismäistä muotoa, vaan sen sijaan esimerkiksi jokin eläin päämuotonaan! 

1.1 Autobotit

 

Hyviä cybertronialaisia, jotka eivät satuta muita elämänmuotoja. Kaikki eivät tietenkään voi olla täysin viattomia, ja varmasti on Autobottienkin riveissä välinpitömättömiä, mutta heidän päätarkoituksensa on hyvä.

Autobottien tunnistusmerkit ovat Autobottien tunnusmerkki ja yleensä vaaleansiniset optiikat. Myös muut värit ovat mahdollisia, mutta harvinaisia - punaiset vain niillä, jotka ovat vaihtaneet puolta kesken sodan, mutteivät optiikkansa väriä.

Autoboteilla oli eliittiryhmä, joka toimi myös ennen sodan alkua. Heidän Autobot-tunnusmerkkinsä on hieman erilainen kuin normaalin Autobotin (ylhäällä, tavallisen Autobot-merkin vieressä)

1.2 Decepticonit

Pahoja cybertronialaisa, jotka saattavat tai sitten eivät satuta muita elämänmuotoja. Useimmat eivät ainakaan välitä vaikka tappaisivatkin muita lajeja sukupuuttoon.

Decepticonien tunnistusmerkit ovat Decepticonien tunnusmerkki ja yleensä kirkkaanpunaiset optiikat. Myös muut värit ovat mahdollisia, mutta harvinaisia - hyvin harvinaisia ovat siniset, sillä useimmat muuttavat värin punaiseksi.

1.3 Neutraalit

Neutraalit eivät ole kummallakaan puolella sotaa - mutta se, että on sen ulkopuolella, ei tarkoita että elämä olisi yhtään sen helpompaa.

Neutraaleilla ei ole yleensä Autobottien eikä Decepticonien tunnusmerkkiä, mutta esimerkiksi predaconeilla on oma kullankeltainen merkkinsä, josta heidät tunnistaa.

2. CYBERTRON

Täysin mekaaninen planeetta, joka ennen loisti kaikenlaisella elämällä. Cybertronialaiset botit eivät lainkaan olleet ainoita elämänmuotoja, vaan siellä eli myös esimerkiksi insecticoneja ja scrapleteja. Erityisesti scrapletit olivat ärsyttäviä, suurina joukkoina jopa vaarallisia, sillä ne kirjaimellisesti syövät kaiklea metallia. Niiden hampaat pystyvät lävistämään myös bottien kehon kovan metallin. 

Cybertronin ydin, joka mahdollisti kaiken elämän syntymisen ja sen ylläpitämisen planeetalla, on Ikikipinä. Jossain vaiheessa sotaa tämä Ikikipinä tosin katosi kauas ulkoavaruuteen, eikä planeettaa voi herättää uudelleen eloon ilman sitä. 

Nykyään jäljellä ovat enää vain kuolleet rauniot metallisesta planeetasta, joka on enemmän tai vähemmän scrapletejen asuttama, jotka syövät hitaasti mutta varmasti planeetan viimeisiäkin rippeitä. 

 

3. RUOKA

Cybertronialaiset käyttävät pääasiassa ravintonaan energonia, joka on ihmisille myrkyllistä, kirkkaansinistä ainetta. Se ei ole kuitenkaan läheskään ainoa asia, jota he voivat syödä - vaikka suurin osa muista onkin heille enemmänkin "roskaruokaa" ja tarpeetonta.

 

Energon on nestemäistä perusravintoa, joka kulkee myös cybertronialaisten suonissa. Sitä kannattaa ensin käsitellä nestemäiseen muotoon ennen kuluttamista, sillä kiinteänä syöminen voi aiheuttaa erilaisia vaivoja. Energon on elintärkeää, ja jos sitä on vain vähän jäljellä botin kehossa, menee keho kooman kaltaiseen tilaan.

Öljy toimii kuin alkoholina kulutettuna suurissa määrin. Öljy ei ole boteille lähimainkaan tarpeellista - mutta jos energonia ei ole saatavilla, voi sillä elää jonkin aikaa.

Energonviini on hyvin vahvaa energonia, jolla on tavallisen, sinisen hohteen sijaan violetti sävy. Se on melko harvinaista, ja ne jotka eivät ole tarpeeksi vahvoja käsittelemään sitä, pyörtyvät hyvin todennäköisesti. On kuin erittäin vahvaa alkoholia.

Synteettinen energon on muunneltua energonia. Se on väriltään vihreää ja tekee sen käyttäjästä paljon vahvemman ja nopeamman - mutta myös aggresiivisemman - ja jopa optiikoiden väri muuttuu vihreänsävyiseksi.

Energonherkut ovat pieniä, energonista tehtyjä herkkuja.

EnerGULP oli suosittua energonpohjaista juomaa, jonka valmistus kuitenkin loppui sodan alkaessa. Jos tietää valmistusohjeen, se on melko helppoa tehdä.

Lyijysulfaattikristalli on ruoka-aine, joka on kuuleman mukaan herkullista erityisesti rautajauheen ja elohopean kanssa.

Rautajauhe on kirjaimellisesti sitä, miltä se kuulostaa. 

3. TERMISTÖ

Cybertronialainen = Yleisnimitys kaikille Cybertronin vähäisille lajeille, mutta käytetään usein viittaamaan ainoastaan botteihin

Botti = Mm. autobotit, decepticonit, neutraalit, eli kaikki, jotka kykenevät itsenäiseen ajatteluun samalla tavoin kuin ihminen. Esimerkiksi scrapletit eivät ole botteja, ja insecticonit ovat juuri ja juuri välimaastossa.

Scraplet = Cybertronin "tuho-eläin", joka syö kaiken metallin mikä tulee vastaan. Suurissa joukoissa voivat olla vaarallisia ja ne kykenevät syömään botin elävältä. Eivät kestä kylmyyttä.

Cybertron = Planeetta, cybertronialaisten koti

Ikikipinä = Cybertronin ydin

Primus = Cybertronialaisten jumala

Kipinä = Jokaisella cybertronialaisella on oma kipinä, eli sielu. Se on kiinteä, kristallimainen ja pyöreä asia, joka hehkuu terveenä kirkkaan sinistä valoa. Jos kipinän hehku sammuu, myös botti kuolee. Se sijaitsee lähes poikkeuksetta rintakehän alueella.

Optiikka = Silmä

T-cog = Suhteellisen pieni osa boteissa, joka mahdollistaa muutoksen toiseen muotoon

Alt-tila = (Alt-mode, alternative mode, "vaihtoehtoinen tila") on muoto, joksi cybertronialainen muuntautuu, esimerkiksi auto tai kissapeto

Ark = Alus, johon suuri osa Autoboteista evakuoitui Cybertronin muuttuessa elinkelvottomaksi. Ei ole alunperin tarkoitettu sotimiseen, ja tämä kärsikin paljon vahinkoa Decepticonien hyökkäyksessä

Nemesis = Decepticonien suurin sota-alus, hieman pienempi kuin Ark

Ajanmääritteet

(Botit voivat käyttää Maassa myös Maan omia ajanmääritteitä, jos tuntuu helpommalta - näitä kaikkia ei siis ole pakko opetella ulkoa heh. Mutta näitä SAA käyttää!)

Nanosykli = 1 sekunti

Klikki = 1.2 minuuttia

Astrosekunti = 8.3 minuuttia

Sykli = 1 tunti ja 15 minuuttia

Megasykli = 93 tuntia (5580 minuuttia)

Dekasylki = 3 viikkoa (30240 minuuttia)

Tähtisykli = ~ 7.5 kuukautta

Metasykli = 13 kuukautta

Vorn = 83 vuotta

5. HISTORIA

Monia miljoonia, jopa miljardeja, vuosia sitten Cybertron oli rauhallinen planeetta. Kaikki elivät sovussa keskenään, scrapleteja oli vain harvassa ja paljoa riitoja ei ollut. Ei ainakaan sotimiseen asti, ja Cybertronin kulta-aikana rikoksetkin olivat vähissä.

Orion Pax ystävystyi erään gladiaattorin kanssa, ja heistä tuli hyvät ystävät. Heillä riitti paljon jutusteltavaa, ja Megatronus vaikutti mukavalta botilta - vaikka tämä olikin raaka gladiaattoriareenalla. Mutta se, mikä yhdisti nuoria botteja ja synnytti keskustelua heidän välilleen oli se, että molemmat halusivat jonkinmoista muutosta aikaan. Ja Megatronus halusi olla myös Prime.

No, asiat eivät menneetkään aivan Megatronuksen tahdon mukaan. Sen sijaan, että Senaatti olisi toteuttanut hänen ajatuksensa ja nimittäneet hänet Primeksi, he ihailivat Orion Paxia ja hänen ideoitaan. Kaiken lisäksi hänestä tuli Prime, ei Megatronuksesta.

Megatronus alkoi vihaamaan Orion Paxia, uudelta nimeltään Optimus Primea, ja omasi jo suuren joukon niitä, jotka olivat samaa mieltä hänen kanssaan - hiljainen, mutta uskollinen mech Soundwave rinnallaan. Senaatti haukkui Megatronuksen (joka myös vaihtoi nimeään Megatroniksi) joukkoja decepticoniksi, mutta he ottivat nimen mielellään vastaan. Kaikki alkoi ainoastaan protesteista, mutta levisi nopeasti tulen lailla - ja pian sota vallitsi Cybertronilla.

 

 

Sota ei loppunut tuhansiin, ei edes miljooniin vuosiin. Edes neutraalit eivät pysyneet turvassa, joutuen usein Decepticonien tappamiksi. Lopulta Ikikipinä vain lopetti uuden elämän tuottamisen, ja planeetta alkoi hitaasti kuolemaan. Ikikipinä lähetettiin myöhemmin avaruuteen Autobottien toimesta, ja planeetta tuntui olevan tuhon oma - jos elämän lähdettä ei olisi ja energon alkaisi loppua planeetalta, siellä ei voisi enää elää. Niinpä suurin osa Autoboteista evakuoitui Arkkiin, loput omilla pienemmillä aluksillaan. Decepticonit sen sijaan ahtautuivat suurimpaan sota-alukseensa Nemesikseen. Osa boteista jäi Cybertronille, eikä neutraalien kohtalosta ole tarkkaa tietoa.

Myöhemmin Ark joutui hyökkäyksen kohteeksi, ja henkiin jääneet Autobotit saivat käskyn paeta pakokapseleilla.

6. MAA JA IHMISET

Kaikki pelaaminen tapahtuu pääasiassa tutumpaakin tutummalla Amerikan mantereella, Yhdysvaltojen osavaltiossa nimeltä Nevada. Pelialue on hyvin samankaltainen Transformers: Primen kanssa lukuunottamatta sitä, ettei vuoren sisälle ole rakennettu tukikohtaa ja sitä, ettei valtio tiedä alienrobottien olemassaolosta. Kaupunki, jossa (tai jonka lähistöllä) olisi hyvä vähintään aloittaa, on kuvitteellinen kylä nimeltään Pennyville asukasluku noin 8 200. Sen lähistöllä on hylätty autoromuttamo, joka voisi toimia oivana piilopaikkana boteille.

Energonia löytyy myös Maapallolta - tosin ainoastaan kiinteässä, kauniissa kristallisessa olomuodossaan. Sitä voi löytyä esimerkiksi luolastoista, mutta se on ihmisille myrkyllistä.

Ihmiset ovat ainoita Maapallon olentoja, joilla voi roolipelata. Hahmosi voi olla rikas, köyhä, nuori tai vanha. Se voi tavata botteja heti roolien alusta tai ei koskaan, pysyen autuaan tietämättömänä heidän olemassaolostaan, ja vain eläen tavallista ihmisen elämää.

 

©2019 The Age of Earth - suntuubi.com